Volledig scherm
Kinderboekenzaak Meester Mokka komt in de voormalige schoenenzaak Ziengs. © DG

Kinderboekenzaak in Doetinchemse Boliestraat

DOETINCHEM - Meester Mokka is de naam van de kinderboekenzaak die komt in de Boliestraat in Doetinchem. Op dit moment is er een verbouwing gaande. De planning is om de winkel te openen op 1 oktober.

De kinderboekenzaak komt op de plek waar schoenenzaak Ziengs (inmiddels verhuisd naar de Hamburgerstraat) in zat. Het oorspronkelijke winkelpand is in tweeën gedeeld: Meester Mokka komt te zitten in Boliestraat 23.

De zussen Josien (39) en Lotte (34) Pera - respectievelijk uit Doetinchem en Arnhem - gaan de kinderboekenzaak runnen. Beiden zitten in het onderwijs.  

Beleven

,,We houden zelf erg van lezen en vinden dat lezen belangrijk is in de ontwikkeling van kinderen'', zegt Josien Pera. ,,En ja, er is toekomst voor een kinderboekenzaak. Lezen met een kind doe je niet met een e-reader. Je moet een boek beleven en voelen.''

Behalve dat er straks kinderboeken te koop zijn, komt er ook een hoek om koffie of thee te drinken en taartjes te eten. Ook zullen er boeken voor pubers (tot 18 jaar) te koop zijn bij Meester Mokka. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek