Volledig scherm
Scholieren van groep 8 van de Montessorischool De Pas bij een van de geallieerde graven aan de Loolaan. © RonVMedia

Kinderen maken Doetinchemse oorlogsgraven schoon

DOETINCHEM - Scholieren van groep 8 van de Montessorischool De Pas in Doetinchem hebben maandagmiddag de oorlogsgraven gepoetst op de begraafplaats aan de Loolaan in Doetinchem.

Op de begraafplaats liggen veertien geallieerde soldaten, van wie een aantal sneuvelden bij de bevrijding van Doetinchem op 1 en 2 april 1945.

De Doetinchemse basisschool heeft de graven geadopteerd. De kinderen legden ook bloemen en hielden twee minuten stilte. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek