Handhavers controleren of het niet te druk is op de markt in Doetinchem. Foto: Theo Kock
Volledig scherm
Handhavers controleren of het niet te druk is op de markt in Doetinchem. Foto: Theo Kock © theo kock persfotografie

‘Kom niet met hele gezin naar markt of binnenstad van Doetinchem’

DOETINCHEM - Kom alleen - zonder gezelschap - naar de markt of de binnenstad! Dat is de oproep die klinkt vanuit de gemeente Doetinchem. 

,,Niet gezellig de kinderen meenemen voor een ijsje", zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,Want het valt op dat het de laatste dagen steeds drukker wordt in de binnenstad en ook op de markt.”

Uitje

De toegenomen drukte op de markt werd dinsdag met argusogen bekeken door handhavers. Volgende week dinsdag is het namelijk 5 mei: een vrije dag voor iedereen, waarop vanwege corona niets te doen is. Alleen is er dan wel de reguliere markt bij het stadhuis in Doetinchem. Mogelijk dat mensen de markt zien als uitje, met grote drukte tot gevolg. 

Kooplui zelf hebben aan de bel getrokken, bang als ze zijn na grote drukte tot eind mei geen markt meer te mogen houden. Woensdag besluit de gemeente of de markt op 5 mei uit voorzorg wordt afgelast.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek