Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Krimp in Achterhoek nog ernstiger dan gedacht

INFOGRAPHICDOETINCHEM - In de acht Achterhoekse gemeenten waren er op 1 januari 2019 39,2 procent minder 0-jarigen dan 15-jarigen. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Achterhoek VO.  

Quote

Dit zijn geen prognoses maar feiten

Henk van der Esch, Voorzitter van Achterhoek VO

Nergens in Nederland is de daling van het aantal 0-jarigen ten opzichte van het aantal 15-jarigen zo groot als in de Achterhoek. Dit blijkt uit het onderzoek dat Achterhoek VO, het overkoepelende bestuur van veertien middelbare scholen in deze regio, heeft laten uitvoeren. Bij dit onderzoek is gebruik gemaakt van de jongste CBS-cijfers van 1 januari 2019. 

,,We willen met dit onderzoek de krimp inzichtelijk maken", zegt Henk van der Esch, voorzitter van Achterhoek VO. ,,Voor ons is het geen enorme verrassing. Het krimppercentage is hoogstens 2 à 3 procent hoger dan volgens eerdere prognoses. Maar dat de krimp harder gaat dan gedacht, is ook duidelijk. Bovendien, dit zijn geen prognoses maar feiten: het gaat simpelweg om het aantal kinderen dat geboren is.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek