Volledig scherm
PREMIUM
De oudbouw van de voormalige gevangenis De Kruisberg wordt ingericht als galerie door Het Web. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Kunst kijken op plek waar criminelen zaten

DOETINCHEM - 45 leden van kunstenaarscollectief Het Web exposeren vanaf zaterdag 7 september in de zogenaamde flat van de voormalige gevangenis De Kruisberg in Doetinchem. Bezoekers zullen door de kunst heen worden geconfronteerd met de resten van het gevangenisleven. 

Naast werk van Het Web hangen er ook schilderijen van de kunstenaars van MAS, het Museum van Achterhoekse Schilderkunst uit Vorden. De kunst hangt in de zestig vroegere cellen die verdeeld over twee verdiepingen boven elkaar zitten. 'Kooien’ van twee bij twee meter, waarvan alleen de achterwand nog staat. Hier maakten de gevangenen hun eigen kunst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek