Volledig scherm
PREMIUM
Mark Boumans (burgemeester van Doetinchem, links) en Jorik Huizinga (wethouder van Doetinchem, midden) © Jan Ruland van den Brink

Laborijn legt bom onder Achterhoekse samenwerking

analyseDOETINCHEM - Terwijl de kruitdampen langzaam optrekken na het aangekondigde vertrek van Oude IJsselstreek uit Laborijn, is amper nog te overzien wat de gevolgen zijn voor de sociale dienst. Duidelijk is wel dat de schade verder gaat dan enkel Laborijn. 

De ‘Brexit’ van Oude IJsselstreek legt een bom onder de pril opgetuigde samenwerking in de Achterhoek: de Achterhoek Board en Raad.    

Onder aanvoering van wethouder Peter van de Wardt gaat Oude IJsselstreek Laborijn verlaten. Het college van de gemeente wil niet langer deel uitmaken van de sociale dienst die het vormt samen met de gemeenten Doetinchem en Aalten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE: De Graafschap na half uur spelen op achterstand tegen Jong FC Utrecht
    LIVE

    LIVE: De Graafschap na half uur spelen op achter­stand tegen Jong FC Utrecht

    UTRECHT - De Graafschap begint vanavond (20.00 uur) zonder Gregor Breinburg en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei geeft Roland Baas en Jasper van Heertum een basisplaats. De Doetinchemmers kunnen vanavond hun borst natmaken. Het Utrechtse beloftenteam, de afgelopen jaren steevast een kelderploeg in de eerste divisie, verrast dit seizoen. De talentenploeg staat op de zesde plek, met slechts twee punten achterstand op de Superboeren. Mis niets in het liveblog!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek