De ruim 1300 vaten met giftig blusschuim op het terrein van het failliet verklaarde Rutgers Milieu in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
De ruim 1300 vaten met giftig blusschuim op het terrein van het failliet verklaarde Rutgers Milieu in Doetinchem. © DG

Landelijke politiek bemoeit zich met Doetinchemse ‘gifvaten’: ‘Zo snel mogelijk opruimen’

DOETINCHEM - De vaten met giftig brandblusschuim van Rutgers Milieu die staan op een terrein aan de Voltastraat in Doetinchem, hebben de aandacht getrokken van de landelijke politiek. Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks pleit ervoor de meer dan 1.000 vaten zo snel mogelijk op te ruimen.

4 reacties

 • Appeltje

  3 jaar geleden
  Blijkt dus dat ze ook in het Oosten (kijk maar naar de ziekenhuizen kwestie ) net zo als de rest van het land, fijn en zo goed met elkaar communiceren.
 • Ger Ra

  3 jaar geleden
  Hé lijkt of de gemeente de eigenaar in bescherming neemt doordat hij brandweer is in Doetinchem. Het kan niet zo zijn dat alleen de burger betaald, pluk eerst de eigenaar maar kaal.
 • Ger Ra

  3 jaar geleden
  Dhr Rutgers woont in een grote vrijstaande woning, daar kunnen de eerste kosten al mooi van worden betaald. De vervuiler betaald was toch het credo?
 • benzz

  3 jaar geleden
  Bliij met deze landelijke politieke aandacht. Hopelijk zorgt het er nu wel voor dat de gemeente Doetinchem echt een keer tot aktie overgaat. Tot nu denken ze er voorlopig mee weg te komen middels vetraagtactiek, vage rapportjes en een wijzende vinger naar een failliete eigenaar. Neem je verantwoordelijkheid gemeente Doetinchem en bescherm je burgers en onze mooie natuur.