Volledig scherm
PREMIUM
Schoolwijkagent Ellen van der Meulen en, rechts van haar, veiligheidscoördinator Willem te Kampe van het Metzo College, in gesprek met enkele leerlingen van het Metzo. © Jan Ruland van den Brink

Leerlingen aanhouden? Schoolwijkagent Ellen doet het liever niet

DOETINCHEM - Ze houdt zich bezig met vuurwerk, maar ook met illegaal verspreide naaktfoto's van jongeren: schoolwijkagent Ellen van der Meulen. Ze is een jaar bezig. We liepen een middag met haar mee.

,,Jongeren hebben allemaal hun achtergronden. Het zijn allemaal unieke persoontjes waar je niet te snel over moet oordelen. Soms moet je straffen, maar het is nog belangrijker dat een jongere de juiste zorg krijgt. Om te voorkomen dat hij of zij afglijdt richting een criminele carrière."

Ellen van der Meulen is  een jaar bezig als wijkagent voor het middelbaar onderwijs in het politiedistrict Achterhoek-West. Ze komt op scholen in Vorden, Didam, Doetinchem, Ulft en Silvolde. ,,Deels zit ik nog in het gewone politiewerk. Ik probeer de helft van mijn tijd voor de scholen te reserveren."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek