De aanbouw van de nieuwe tijdelijke Albert Heijn aan het Zaagmolenpad in Doetinchem. De super vlakbij 'de danser' gaat woensdag 1 december open. Lidl wil daar een stokje voor steken.
Volledig scherm
PREMIUM
De aanbouw van de nieuwe tijdelijke Albert Heijn aan het Zaagmolenpad in Doetinchem. De super vlakbij 'de danser' gaat woensdag 1 december open. Lidl wil daar een stokje voor steken. © DG

Lidl probeert via rechter stokje te steken voor opening tijdelijke Albert Heijn

updateDOETINCHEM – Supermarktketen Lidl doet een uiterste poging om te voorkomen dat Albert Heijn op 1 december een nieuwe tijdelijke vestiging opent aan het Zaagmolenpad in Doetinchem. Maandag dient een kort geding voor de rechtbank in Arnhem.

12 reacties

 • Hengeloer 1

  6 maanden geleden
  Dit soort trucjes gebeuren al jaren in de supermarktwereld. Lidl wist al tijden dat AH tijdelijk naar deze locatie ging. Beetje vreemd om een paar dagen voor de opening opeens een kort geding aan te spannen. Lidl weet dat dit niet gaat lukken maar probeert te rekken. Elke dag dat het langer duurt is een extra dag dicht voor AH en dus een dag extra geen concurrent. En reken maar dat dat flink wat omzet is. Niets nieuws in de supermarktwereld.
 • Anja Essen- Hartjes

  6 maanden geleden
  Als je hier in Dieren kijkt zitten veel supermarkten heel dicht bij elkaar. Dit levert geen enkel probleem op. Iedere supermarkt heeft zijn eigen doelgroep. Ik zou dan ook zeggen Doe niet zo moeilijk.
 • Marc van der Wee

  6 maanden geleden
  Zoals sommigen al schreven trekt de Appie een andere klantengroep dan de Lidl. Dus ik denk ook niet dat de Lidl veel te vrezen heeft van de -in dit geval tijdelijke- Appie.... Het zijn overigens beiden niet 'mijn' winkel, ik kom er nooit. Maar anderen gelukkig weer wel, ieder het zijne/hare!
 • Kenneth Tharmaratnam

  6 maanden geleden
  Zou in Duitsland de Lidl ook gaan klagen als er (te) dichtbij een Kaufland geopend wordt?
 • theo houkes

  6 maanden geleden
  Sjonge jonge wat een gedram maak je toch niet zo druk lidl jullie gaan hier niks meer of minder door verkopen had gedacht dat jullie verstandige zouden zijn

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek