Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Liefde in de regio: ‘De vonk sloeg direct over’

DOETINCHEM - Het is Valentijnsdag! En met Valentijn, vieren we de liefde.

Een aantal stellen uit de regio vertellen hoe zij elkaar hebben ontmoet. 

Otwin (44 jaar) en Karin (48 jaar) van Dijk uit Breedenbroek 

Volledig scherm
Otwin en Karin van Dijk. © Theo Kock

Otwin: In 2001 ging ik samen met wat vrienden drie weken op reis naar Zuid-Afrika. Karin was destijds mee met een vriendin van mij. Het was dag twee, onder de Afrikaanse zon terwijl er giraffes en zebra’s langsliepen, toen de vonk oversloeg.

We hebben het nog geprobeerd geheim te houden voor de groep, maar dat was niet te doen. Sinds november 2001 zijn we bij elkaar en na bijna twintig jaar nog steeds heel gelukkig.

Karin en ik zijn een echt team, we doen veel samen en ze gaat vaak mee als ik ergens heen moet voor mijn werk als burgemeester. Dat vinden mensen leuk om te zien. Als Karin niet mee is, wordt dan ook vaak gevraagd, ,,waar is Karin?” Inmiddels zijn we echt een bekend Achterhoeks duo. 

Annelies Thijsse (65 jaar) en Hans Abramsen (66 jaar) uit Barchem

Volledig scherm
Annelies Thijsse en Hans Abramsen. © Eigen foto

Annelies: Zo’n 35 jaar geleden woonde Hans samen met de zus van mijn toenmalige echtgenoot. Op een gegeven moment zijn we allebei gescheiden en zijn we elkaar uit het oog verloren.

In 2010 was ik lid van Hyves en kreeg ik onverwachts een bericht van Hans. We hebben wat gemaild en uiteindelijk een afspraak gemaakt op 20 oktober 2010, gewoon om eens ouderwets bij te kunnen kletsen. Bij het weerzien vloog bij beiden direct de vlam in de pan, iets waar we allebei niet op hadden gerekend. 

Hij zei toen dat we in 2014 zouden trouwen, wat ik zelf nogal voorbarig vond. Maar hij heeft gelijk gehad, we zijn op 15 oktober 2014 inderdaad in het huwelijksbootje gestapt en nog steeds gelukkig. 

Als gepensioneerden genieten we nu met onze twee honden van de schitterende omgeving in de Achterhoek!

Janette van Egten (44 jaar) en Marc Stronks (49 jaar) uit Lichtenvoorde

Volledig scherm
Janette van Egten en Marc Stronks. © Eigen foto

Janette: Als stadskind was ik het liefst op de boerderij van mijn grootouders in de Achterhoek. Ik zei dan tegen mijn opa: ,,Later kom ik hier wonen, met net als jullie een rode kater.”

De jaren verstreken en ik had mijn leven en relatie in Bilthoven. De Achterhoek vergat ik echter niet. Vijf jaar na een gestrand huwelijk kwam ik Marc tegen in het verzorgingshuis waar ik werkte. Marc werkte daar tijdelijk als elektricien. Zo sloeg de vonk over.  

Op 3 november 2007 hadden we ons eerste afspraakje en sindsdien zijn we een setje. Gelukkig heeft Marc mijn opa nog net leren kennen.

Toen ik opa vertelde dat Marc uit Lichtenvoorde komt en ik wellicht in de toekomst naar de Achterhoek ging verhuizen, vond hij dat onmundig mooi! En zo geschiedde: in 2009 ben ik voorgoed verhuisd naar Lichtenvoorde, mét rode kater! 

Els Boer (60 jaar) en Klaas Kaptijn (77 jaar) uit Doetinchem en Hengelo

Volledig scherm
Els Boer en Klaas Kaptijn. © DG

Klaas: Tweeënhalf jaar geleden kwam Els bij de tekenclub van het Senioren Ontmoetingspunt in Doetinchem. Zelf zit ik al geruime tijd bij deze tekenclub.

Elk jaar aan het einde van het seizoen, organiseert de club een etentje, zo ook vorig jaar juni. Tijdens dit etentje zaten we naast elkaar en raakten we aan de praat. Zo kwamen we erachter dat we beiden alleenstaand waren.

Sindsdien is het balletje gaan rollen en begin september is het serieus geworden tussen ons. We kenden elkaar natuurlijk al een tijd en waren niet vanaf het begin stapelverliefd op elkaar. We zijn naar elkaar toe gegroeid en hebben een goede klik, zoals je dat niet met iedereen hebt. 

Ook voor de tekenclub is het speciaal: we zijn het enige stel in de tekenclub dat elkaar hier heeft ontmoet! De club heeft ons samen gebracht, heel bijzonder. 

Anne Zemmelink (22 jaar) en Wouter Hiddink (21 jaar) uit Hengelo en Zelhem 

Volledig scherm
Anne Zemmelink en Wouter Hiddink. © Eigen foto

Anne: Wouter en ik kennen elkaar al sinds de basisschool, maar de vonk is toen nooit over geslagen. Vervolgens gingen we naar de middelbare school en hadden we weinig contact. We kwamen elkaar alleen af en toe tegen op de fiets naar de middelbare school. 

In 2015 kwamen we weer bij elkaar in de klas op het AOC MBO in Doetinchem en zag de een de ander wel zitten. Ook toen was het weer niet raak: de liefde bleek helaas niet wederzijds. Na een avondje de Graafschap in 2019 was het dan eindelijk zo ver!

We vonden elkaar allebei leuk en gingen een week later samen naar de film ‘Last Christmas’. Dat is inmiddels drie maanden geleden en sindsdien zijn we een stel! Ik werk nu als vrachtwagenchauffeur en Wouter is volledig boer.

Jose Limbeek (62) en Theo Kock (57 jaar) uit Kilder

Volledig scherm
Jose Limbeek en Theo Kock. © Theo Kock

Theo: Het is inmiddels zevenendertig jaar geleden, in de tijd dat de Olde Beth de uitgaansgelegenheid was. Mijn voorkeur ging uit naar blonde dames, wellicht klonk de muziek van de blonde Kim Wilde en het nummer Denis van Blondie daarom goed. 

Op zondagavond was ik steevast van de partij in de Olde Beth. De zwartharige Jose was er dan ook. Mijn simpele vraag aan haar was weken hetzelfde: ,,wut het nog wat tussen ons?” Haar simpele antwoord was dan ook standaard nee. Mijn reactie? ,,Oké, dan ga ik bier drinken.”

In juli zevenendertig jaar geleden bezocht ik de kermis in Zeddam. Jose woonde daar, al speelde dat voor mij geen rol. Zonder die avond wat te vragen zijn we aan het dansen geraakt op een nummer van Toontje Lager. 

Het kan raar lopen, van Kim Wilde is het moois wel af, Blondie zingt met een blonde pruik, en Jose? Die is nog steeds even mooi. 

Authum Balduk (27 jaar) en Ronald Lemm (26 jaar) uit Oud-Zevenaar

Volledig scherm
Authum Balduk en Ronald Lemm. © Eigen foto

Het was op de School St. Martinus drie jaar geleden, tijdens de kindercarnaval. Ik zat in de Raad van Elf en Authum liep stage op deze school. Er was deze dag oogcontact tussen ons, zo is de bal gaan rollen. 

We hebben contact gezocht via internet na de kindercarnaval. Ons eerste afspraakje volgde, we gingen samen uit eten. Behalve dat ik de trein had gemist, is alles goed verlopen en was het een hele leuke avond! 

We zijn nu drie jaar samen en wonen samen in Oud-Zevenaar. Door Carnaval hebben we elkaar gevonden! Authum is nu ook gek van Carnaval. Vorig jaar waren we zelfs Prins en Prinses Carnaval van Oud-Zevenaar.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek