Volledig scherm
PREMIUM
Het debat in Parijs Is Nog Ver. © Jan Ruland van den Brink

Lijsttrekkers in debat: 'Klimaatverandering zet waterschap op de kaart’

DOETINCHEM/ ZEVENAAR - De acht partijen die volgende week meedoen aan de waterschapsverkiezingen in het gebied van waterschap Rijn en IJssel gingen gisteravond met elkaar in debat in wielercafé Parijs is nog Ver in Doetinchem. Zo’n debat was er niet en dat vond Hans Idink van het Kunst- en Filosofiecafé een gemis. ,,Ik had geen idee op wie ik moest gaan stemmen.’'

Samen met het Wielercafé organiseerde hij de bijeenkomst met de lijsttrekkers. Die kregen eerst de tijd om hun standpunten te presenteren. Daarna legde debatleider Menno Pols stellingen voor om aan het licht te krijgen waar visies verschillen. Dat viel nogal eens tegen. Waar in de gemeentelijke of Haagse politiek de standpunten al snel haaks op elkaar staan, blijken de meningen over waterschapskwesties vaak behoorlijk in lijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek