Het fietspad langs de rotonde van de Europaweg en de Auroraweg komt te vervallen, als het aan de gemeente ligt. Foto: Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Het fietspad langs de rotonde van de Europaweg en de Auroraweg komt te vervallen, als het aan de gemeente ligt. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

‘Maak van Europaweg geen Berlijnse muur’; buurt tegen verdwijnen fietsrotonde

DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem heeft de bezwaren tegen de geplande verdubbeling van het aantal rijbanen op het traject van de Europaweg tussen het spoor en de afslagen van de A18 terzijde geschoven. De gemeente wil doorgaan met de voorbereidingen.

8 reacties

 • Peter

  1 jaar geleden
  Inderdaad, aanpak van dit cruciale kruispunt Kilderseweg-Europaweg zou het meest effectief zijn om het verkeer beter door te laten stromen. Nu wordt gekozen voor een lapmiddel. Verkeersopstopping gaat zich nu verplaatsen naar het punt tussen spoorwegovergang en kruising Europaweg-Auroraweg. Daar komt straks flinke filevorming.
 • Titus

  1 jaar geleden
  Helaas bij meer gemeentes zo!   Ze huren externe "specialisten" in, loei  duur, hebben zelf geen enkel inzicht en kennis over hoe je wegen veilig inricht.  Wordt steeds erger, merk je overal. Beeldschermen hebben hebben het vakmanschap overgenomen, en er is niet gekeken naar situaties ter plaatse, wat noodzaak is!  Alles korte termijn besluiten, funest!
 • Annabel

  1 jaar geleden
  Belachelijk plan van de gemeente! In Aalten hebben ze dat ook gedaan tien jaar geleden, het fietspad langs de rondweg geschrapt. Nu zijn ze aan het zoeken naar een oplossing om mensen toch een doorgaande fietsroute te kunnen bieden. Zó korte termijn gemakzuchtig denken. 
 • Rick

  1 jaar geleden
  De echte oplossing een 'punt aan de horizon' noemen. De gemeente Doetinchem laat zich weer van zijn beste kant zien. Iedereen die er dagelijks komt weet dat er minstens een driebaans tunnel onder het spoor moet komen, 2 banen de stad in en 1 eruit. Maar ja het zal al een klein wonder zijn als er een schop de grond in gaan want de planning was ooit dat er in 2018 begonnen moest worden. 
 • PeterHelvetia

  1 jaar geleden
  Gemeentelijke visie vanaf het bureau gaat wederom voor de wensen van de bewoners. Maar ja, het is Doetinchem. Niks meer aan te doen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Achterhoek