Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man laadt bus vol met apparatuur voor wietteelt

DOETINCHEM - Een 46-jarige man zonder vast adres is woensdagavond rond 23.30 uur betrapt, toen hij op de Kloosstraat in Doetinchem met een aantal anderen zijn bus vol pakte met apparatuur voor de wietkweek. Een getuige belde hierover de politie, die de omschreven bus zag rijden bij de oprit naar de A18.

Nadat de man was gestopt, werd zijn auto doorzocht. Daarin lagen onder meer koolstoffilters en een transformator. Die spullen zijn in beslag genomen, net als de auto van de man.

Afgeplakt
Bij de woning van waaruit de man de spullen had ingeladen waren alle ramen afgeplakt. In het pand vonden agenten de resten van een wietkwekerij: er stonden gebruikte bloempotten en er lagen resten van wietplanten op de grond. In het gebouw was verder niemand aanwezig.

De woning is verzegeld en de politie doet onderzoek naar de andere betrokkenen.

  1. Stadse Fratsen: Doorfietsen!
    Column

    Stadse Fratsen: Doorfietsen!

    Ik kan niet vaak genoeg in Elten zijn. Om het bordeel te bezoeken voor een reportage of voor een verblijf in ons huisje, aan het meer onder aan de berg. Deze middag rijd ik op de racefiets naar het dorp.  Op de terugweg heb ik de wind in de rug en tussen de grens en Beek zie ik een renner naderen. De man zit onderin de beugels. Als hij vlakbij is zie ik dat hij - ondanks de tegenwind - minstens zo hard gaat als ik. ,,Jelle!'', roep ik in het voorbijgaan. ,,Henny!'', hoor ik dertig meter verderop. Slechts kort twijfel ik. Doorfietsen! Jelle Nijdam won zes Touretappes. In het vorig decennium kwam hij naar Doetinchem, vanwege de liefde. Toevallig ken ik haar en daarom weet ik dat het kopen van een broek voor Jelle niet altijd eenvoudig is. Zijn bovenbenen zijn namelijk van een omvang waarop de meeste broeken niet zijn gemaakt. Toen ik vijftig werd, vijf jaar geleden, kwam Jelle met zijn vriendin op mijn feestje. Ik kreeg een cadeaubon: een clinic, oftewel een stukje fietsen met Jelle. De bon ligt nog altijd op de schoorsteenmantel. De gedachte aan die machtige bovenbenen weerhielden me ervan de bon te verzilveren.  Als ik thuis kom, maak ik melding van mijn tocht - inclusief parcours - op Twitter. Een collega reageert bijdehand. Ze heeft de wegen die ik volgde nageplozen: 'Volgende keer niet om maar over die heuveltjes'. Ze heeft gelijk. Ik fiets wel naar Elten. Maar de Elterberg beklim ik toch het liefst te voet, wandelend vanaf ons huisje.   Bij het passeren van Jelle was er een overdenking. Knijp ik in de remmen voor een kort gesprek? Maar wat als-ie begint over die tegoedbon en oppert een stukje met me op te rijden?  Doorfietsen! 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek