Man schrok van zichzelf bij gay contact en perste gastheer af

Een 30-jarige man uit Terborg heeft na een gay date in Doetinchem plotseling zijn gastheer flink afgeperst met een mes op de keel. De officier van justitie vindt dat de man twee jaar cel moet krijgen, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De verdachte verdween met sleutels, telefoon en spullen, en pinde voor 1300 euro met de pincode die hij afdreigde. De man heeft donderdag in de rechtbank in Arnhem bekend. Maar wat hem die 17e maart precies bezielde bleef afgezien van de invloed van drugs een beetje vaag.

,,Ik was daar toevallig in de buurt met scooterpech en besloot aan te bellen, want de dichtstbijzijnde was 3 kilometer ver weg”, zegt de dertiger over de date. ,,Ik had hem een paar jaar geleden een keer ontmoet en wist zijn adres nog.”

Een verhit spel

De verdachte ontkent niet dat direct achter de voordeur een verhit spel begon maar wel dat hij de afspraak de avond ervoor via een gay sekssite maakte en er naar toe ging met seks als doel.

Hoe het ook zij, de mannen gingen na gedane zaken slapen. Bij het ontwaken, pakte de bezoeker het mes. ,,Hij bleef aan me plukken en er knapte iets toen hij mij geen geld wilde lenen met de scooterpech. Ik raakte in paniek, ik wist niet wat ik daar allemaal aan het doen was.”

Veel spijt

De aanklager weegt in de strafeis mee dat de man onder meer een verstandelijke beperking heeft en veel spijt van wat hij heeft gedaan.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

Volledig scherm
© DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek