Volledig scherm
© Mark Bouman

Mark Boumans (VVD) nieuwe burgemeester van Doetinchem

DOETINCHEM - De 42-jarige Mark Boumans (VVD) is donderdagavond voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Doetinchem. Boumans volgt Annemieke Traag op, die nu precies een jaar waarnemer is in Doetinchem na het voortijdige vertrek van Niels Joosten.

Boumans is de zevende burgemeester van Doetinchem in deze eeuw. Een ongewoon hoog aantal, dat vooral is ontstaan door het snelle vertrek van Joosten die na twee jaar burgemeesterschap het bijltje er vanwege privé-problemen noodgedwongen bij neergooide. 

Carrière 

Momenteel is Boumans nog waarnemend burgemeester in Ommen. Maar hij heeft er al een flinke politieke carrière opzitten. Zo was hij onder meer lid van de Provinciale Staten van Groningen en wethouder in Meppel. Tussen 2007 en 2011 was hij burgemeester in Haren.

Bier op de tribune

Vanuit onverwachte hoek is er gisteren direct een beroep gedaan op de nieuwe burgemeester. Blue White Support, een supportersgeleding van De Graafschap, vraagt Boumans om weer bier te mogen drinken op de tribunes op De Vijverberg. Eerder werd dat verbod door Herman Kaiser (burgemeester van 2006 tot 2013) ingesteld. 

Boumans mag een petitie vanuit de supporters verwachten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek