Volledig scherm
PREMIUM
De markt was voor de oorlog ook op wat tegenwoordig het Simonsplein is, zoals te zien op deze ansichtkaart uit september 1939. © Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers

Markt in Doetinchem mogelijk naar de binnenstad

DOETINCHEM - De Doetinchemse markt wordt mogelijk verplaatst naar het Simonsplein, rondom de Catharinakerk. Daarbij gaat het om de kleinere zaterdagmarkt, zo is het plan. De dinsdagmarkt lijkt daarvoor vooralsnog te groot. 

,,Een verplaatsing van de zaterdagmarkt naar de binnenstad zou kunnen zorgen voor synergie tussen de kooplieden en de winkeliers”, zegt centrummanager Jos Tiemessen, die het idee vijf weken geleden inbracht op het stadhuis in Doetinchem. ,,Nu al merk je dat de dinsdagmarkt ervoor zorgt dat het in de binnenstad drukker is. De markt kan qua omzet en bezoek baat hebben een verhuizing naar de binnenstad. En omgekeerd ook. Het is het onderzoeken waard.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek