Volledig scherm
Repetitie van het SBOG met Laura van Kaam. © Theo Kock

Marleen (16) verzorgt concert voor Serious Request in Gaanderen

GAANDEREN - Marleen Gerritsen (16) uit Gaanderen heeft iets met Serious Request. Al bleef haar inspanning om de goede doelen actie van 3FM te steunen, de eerste jaren beperkt tot het kopen van een T-shirt. Dit jaar wilde ze het maar eens wat groter aanpakken, vertelt de Gaanderense.

Al halverwege vorig jaar dropte ze een idee bij de jeugdcommissie van het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen SBOG: waarom organiseren we geen concert?

Projectkoor
„Daarna werd ik uitgenodigd om eens te komen praten bij de evenementencommissie, en van het een kwam het ander", aldus Marleen. Met steun van het bestuur ging het balletje rollen. Er lag al snel een plan voor een projectkoor en ook werd een lijst van mogelijke artiesten opgesteld voor een avond in Amphion.

Artiesten
Een grote 'vis' had Marleen al snel te pakken: Laura van Kaam uit Dinxperlo, bekend als winnares van The Voice Kids. „Ze heeft bij mij in de klas gezeten, dus kostte het weinig moeite om haar over te halen", zegt Marleen. Daarna werd het even lastig. „Want december is een drukke tijd voor veel artiesten. Zo hadden Cor Bakker en Harry Sacksioni al iets anders op 10 december."

In de Pol in Gaanderen, voorbereiding voor benefietconcert Amphion op 10 december, met o.a. Laura van Kaam en Rutger de Vries. Gefilmd door Kelly Heerink voor de Gelderlander.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek