Winkels en horeca hebben veel behoefte aan mbo'ers. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Winkels en horeca hebben veel behoefte aan mbo'ers. Foto ter illustratie. © ANP

Mbo'er gewild, vooral in horeca en detailhandel

Mbo'ers lijken gewilder dan ooit. Tussen september 2017 en februari 2018 ontstonden er landelijk 243.000 vacatures waarin werd gevraagd naar een mbo'er. Alleen in de horeca en detailhandel zijn er al 80.000 banen die vragen om invulling.

11 reacties

 • sofie

  5 jaar geleden
  Mijn dochter is op mijn advies gestopt. Slavernij is niet meer van deze tijd. Ze werd "verzocht" een kwartier van te voren aanwezig te zijn op de werkvloer en moest vaak ook nog 'even blijven zitten tot de andere cassierre terugkwam van pauze" vaak ook nog kwartier met uitschieters van half uur. En die worden niet betaald. Onderaan beginnen is prima, uitgebuit worden niet! Dus Anoniem, het werk moet wel gedaan worden, maar niet op deze manier. 
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Het zou nog mooier zijn als jonge MBO-ers de kans kregen/hadden om zelf een zaakje te openen als starters. Het zou verfrissend voor onze binnenstad zijn als de jeugd meer betrokken was in de handel. Helaas zijn de huren te hoog om als jonge starter iets te beginnen.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Dat kun je wel zeggen  slavernij...maar het werk moet wel gedaan worden..en dat dat de lonen laag liggen is bekend...maar je hebt wel werk ...en je kan altijd uitkijken naar iets anders...zo zijn sommige mensen ooit begonnen...gewoon onderaan beginnen...
 • ber

  5 jaar geleden
  Ok, maar wanneer werknemers zich niet of nauwelijks organiseren doen zij dat wel zelf...
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Gauw iets anders gaan zoeken, de slavernij bestaat toch niet meer?? S6 ermee.