Alex Jansen is als manager op het loopbaanplein van het Graafschap College verantwoordelijk voor de studentenzorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Alex Jansen is als manager op het loopbaanplein van het Graafschap College verantwoordelijk voor de studentenzorg. © theo kock persfotografie

Meer geldproblemen, leerachterstanden en verzuim; gevolgen corona voor studenten Graafschap College groot

DOETINCHEM - Studenten van het Graafschap College in de Achterhoek krijgen vanwege de coronacrisis vaker en sneller te maken met geldnood. Sinds de uitbraak in maart heeft de Achterhoekse mbo al tweehonderd laptops verschaft aan studenten, die zo'n uitgave niet meer konden doen.

4 reacties

 • Criticaster

  2 maanden geleden
  Ik heb het over de studenten in dit artikel aangehaald, de rijke papa en mama studenten gaat dit niet over. Ik heb het ook niet over kwijtschelden of iets dergelijks, dit artikel is over de situatie NU en NU krijgen ze financiering en daar moeten ze het mee doen. Net als de werkende het moet doen van zijn/haar salaris welkom bij de club. er zijn wel meer mensen met problemen iedereen met een (te) laag inkomen krijgt van alle kanten hulp en de hardwerkende hollander moet steeds maar geconfronteerd worden met zielige tieners en jongvolwassenen! 
 • Gerdien Wenting

  2 maanden geleden
  Laat het Graafschap College eens beginnen met het college geld terug betalen of in elk geval het volgende schooljaar geen collegegeld te vragen. Er staat per week zo'n 3 uur les op de agenda en daarvan gaat de helft niet door. Waar betalen die jongelui eigenlijk voor?
 • Peter

  2 maanden geleden
  Beetje kort door de bocht. Studenten krijgen een aanvullende beurs als het inkomen van ouders laag is. Die wordt kwijt gescholden bij het behalen van een diploma. Als je daar geen recht op hebt zul je moeten lenen. Als een student tot doel had schuldeloos van school te komen door de kosten van de studie door werken bij elkaar te harken hebben die nu echt wel een probleem!! Bovendien scheer je ze nu over een kam. Niet alle studenten werken voor luxe en lol.
 • Criticaster

  2 maanden geleden
  Studenten krijgen een studiefinanciering. Een bijbaantje kwijtraken voor alle extra's verdiend geen meelij, dat hoort bij het leven. En wat betreft die gevallen van zelfdoding en poging daartoe dat is elk jaar een terugkerend feit als de dagen donkerder worden en de blaadjes vallen. Kom op zeg sensatiezoekers.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Achterhoek