Jonge Doetinchemmers willen samen met andere inwoners van de Achterhoek vrijdagavond een groot hart vormen op het Simonsplein ter ondersteuning van de slachtoffers van de aanslag in Utrecht.
Volledig scherm
Jonge Doetinchemmers willen samen met andere inwoners van de Achterhoek vrijdagavond een groot hart vormen op het Simonsplein ter ondersteuning van de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. © ANP

Megahart kleurt centrum Doetinchem als medeleven na aanslag Utrecht

DOETINCHEM  - Jongeren willen vrijdagavond als teken van medeleven aan Utrecht een megahart vormen voor de ingang van de Catharinakerk in Doetinchem. Het idee is afkomstig vanuit het Jongerencentrum, gevestigd in de Gruitpoort.

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen om 19.45 uur naar het Simonsplein komen, zodat om 20 uur een foto gemaakt kan worden van het hart dat gevormd wordt door alle aanwezigen. Na het maken van een foto wordt een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers en de andere betrokkenen bij de aanslag in Utrecht van maandag. 

,,Het is verschrikkelijk wat daar gebeurd is", weet Kaya van den Berg, een van de initiatiefnemers van de actie. ,,We willen op deze manier ons medeleven tonen aan de inwoners van Utrecht. We laten ons niet kisten door kwaadwillenden in ons land. Het brengt ons juist dichter bij elkaar en laat zien dat we juist liever voor elkaar moeten zijn.”

De jongeren van het plaatselijke jongerencentrum hopen dat er veel mensen naar het Simonsplein komen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek