Joram Stollman voor de entree van de spoedeisende hulp van het Slingeland Ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Joram Stollman voor de entree van de spoedeisende hulp van het Slingeland Ziekenhuis. © theo kock persfotografie

Mensen laten zich niet testen uit angst voor gevolgen corona, meer patiënten met ernstige klachten

Mensen laten zich geregeld niet testen op corona uit angst om in isolatie te belanden bij een verpleeghuis of op een Intensive Care van een ziekenhuis. Gevolg is dat er een toename is van mensen die zich melden bij de spoedeisende hulp (SEH) van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem met corona in een vergevorderd stadium. 

7 reacties

 • null

  1 jaar geleden
  Ik denk dat mensen niet gaan testen omdat je dagenlang uit de running bent. Zelf heb ik me vorige week zondag laten testen omdat ik direct wilde weten of ik corona-negatief was, maar.... dat kostte me wel even € 150,00, maar binnen half uur wist ik waar ik aan toe was. Wanneer deze test voor iedereen gratis beschikbaar zou zijn, zou dat volgens mij heeeeeel erg veel corona-ellende voorkomen. Denk aan verdere besmettingen maar vooral aan het onnodig in isolatie zitten
 • ANS

  1 jaar geleden
  Ben het er helemaal mee eens dat het onverantwoord is om er mee te blijven doorlopen! Voor jezelf en de mensen om je heen te sparen tegen besmetting.! Elke dag telt dan !
 • netty meelen

  1 jaar geleden
  Testen in de regio Achterhoek valt ook niet mee! Winterswijk of Zelhem en nog lastiger als je geen auto hebt en een oudere bent, heb ik gemerkt toen ik snot verkouden was. Je kunt van anderen niet verwachten dat ze naar een van die 2 teststraten brengen. In Doetinchem zelf kan het commercieel maar dat kost bijna E 100. Ook de huisarts bood geen uitkomst. Gratis testen moet in iedere gemeente kunnen!! Dan ben je als Overheid écht bezig Corona te bestrijden. Nu alleen in de Randstad.
 • Kop

  1 jaar geleden
  Hoe en waar kan je je in Doetinchem laten testen op corona en wat kost het? Herhaal dat vaker in de krant.
 • Milanie Doornenbal

  1 jaar geleden
  Struisvogel politiek Daar snap ik nou helemaal niets van.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek