Volledig scherm
© JV

Met deze nieuwe hbo-studie in Doetinchem kun je aan de slag met jeugd

DOETINCHEM - Iselinge en het Graafschap College hebben de handen ineen geslagen bij de ontwikkeling van een nieuwe hbo-studie in Doetinchem. In februari start de eerste lichting voor de tweejarige opleiding tot Pedagogisch Educatief Professional.

De studenten worden in een deeltijdstudie van twee jaar klaargestoomd om aan het werk te gaan met kinderen en jongeren in de leeftijd van nul tot veertien jaar. De studenten komen na hun opleiding niet zelf voor de klas, maar werken vooral op de achtergrond. 

Tijdens de studie krijgen de studenten les in pedagogiek en didactiek, maar ook in de wet- en regelgeving rond welzijn en onderwijs. Het is de bedoeling dat mensen met een diploma Pedagogisch Educatief Professional aan het werk gaan op brede scholen, kindcentra, kinderopvang, jeugdzorg of in wijkteams.

Goedgekeurd

De nieuwe opleiding is  een zogenoemde ad-opleiding en zit op het niveau tussen mbo-4 en de reguliere hbo, maar mag zichzelf wel hbo noemen. De studie is inmiddels goedgekeurd door de overheid en is in deeltijd te volgen. Integrale kindcentra (IKC's) en kinderopvangorganisaties zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het studieprogramma. De opleiding zou daardoor goed aansluiten bij de wensen van de werkgevers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek