Met grof geweld ploft de pin in Overstegen wél

DOETINCHEM - Plofkrakers hebben zich voor de tweede keer gericht op de pinautomaat van ABN Amro aan de Houtsmastraat in Doetinchem. De geldmachine in winkelcentrum Overstegen werd donderdagavond vlak voor middernacht met grof geweld open geknald, nadat de eerste poging in april 2017 mislukte.

Destijds werd geprobeerd de pinautomaat los te breken, wat volgens de politie duidde op een ingang om explosieven in te stoppen. De plofkraak twee jaar geleden mislukte, de automaat bleef intact.

Dat was donderdagavond zeker niet zo. De ontploffing was zo hevig dat het transformatorhuisje met daarin de automaat kapot geblazen werd. De schade bleek onherstelbaar, het pingebouw is gisteren afgebroken. Daarbij stuitten de slopers op mogelijk een tweede lading explosief materiaal. De sloop werd daarop stilgelegd voor onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Die vond inderdaad explosieve stoffen. Onderzocht wordt om welk materiaal het precies gaat.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Van het huisje is niets meer over na de plofkraak. © Theo Kock

Waarmee de pinautomaat in eerste instantie is opgeblazen, werd vrijdag niet duidelijk. Mogelijk is er een gasfles gebruikt. Een politiewoordvoerder kon dit niet bevestigen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek