De trein van Arriva rijdt nog maar één keer per uur tussen Winterswijk en Arnhem, zowel doordeweeks als in de weekeinden.
Volledig scherm
De trein van Arriva rijdt nog maar één keer per uur tussen Winterswijk en Arnhem, zowel doordeweeks als in de weekeinden. © DG

Minder treinen en bussen in de Liemers en Achterhoek

DOETINCHEM - Vanaf komende maandag rijden er minder bussen en treinen in de Achterhoek en Liemers. Dat heeft vervoersbedrijf Arriva besloten. Wel blijven alle lijnen zo veel mogelijk rijden om reizigers met cruciale beroepen van dienst te kunnen zijn.

De treinen tussen Winterswijk en Arnhem rijden voorlopig nog maar één keer per uur, zowel doordeweeks als tijdens de weekeinden. Omdat vervoerder BRENG tussen Doetinchem en Arnhem op werkdagen ook één keer per uur blijft rijden tussen 6 uur 's ochtends en 8 uur 's avonds blijft op dat traject twee keer per uur een trein rijden.

Bussen

In de Achterhoek wordt ook de dienstregeling voor bussen aangepast. Op elk traject rijdt minimaal een keer per uur een bus. Reizigers kunnen dus gewoon naar hun bestemming reizen. Mogelijk duurt de reis wel langer en moet vaker worden overgestapt.

De dienstregeling staat op de website van Arriva.

  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek