Volledig scherm
Remmelink Mode wil nog dit jaar sluiten in de Boliestraat. © DG

Modezaak Remmelink gaat sluiten in centrum Doetinchem; Coolcat is al dicht

DOETINCHEM - Modezaak Remmelink gaat dit jaar de deuren sluiten. De winkel met dameskleding is begonnen met een uitverkoop. ,,Voor de winter verwacht ik dat we dicht zitten", zegt Paul Koets, sinds augustus 2002 eigenaar van de zaak die 54 jaar geleden is begonnen door Jan Remmelink.

Koets (65) stopt onder meer vanwege het overlijden van zijn vrouw in 2017. ,,Ze had een agressieve vorm van kanker", zegt Koets.

,,De last werd te zwaar. Ik ben ondertussen verhuisd naar Den Haag, waar mijn roots liggen. Het wordt nu tijd voor mij om rust te nemen om te gaan rouwen.”

Remmelink Mode zat oorspronkelijk in de Hamburgerstraat. In 2013 verhuisde de winkel naar de huidige plek in de Catharinastraat. ,,De reden dat we stoppen heeft niet te maken met teruglopende klandizie", zegt Koets. ,,Er is nog prima een boterham in kleding op deze plek te verdienen.”

Coolcat

Volledig scherm
Papier voor de ramen van Coolcat in de Hamburgerstraat. De keten heeft besloten alle winkels te sluiten. © DG

Coolcat heeft inmiddels de winkel gesloten in de Hamburgerstraat. Donderdagmorgen werd bekend dat de keten alleen nog als webshop verder gaat. De keten ging onlangs failliet en werd overgenomen door Retail Beheer. Aanvankelijk zou de nieuwe eigenaar 56 van de 80 winkels voortzetten.

Coolcat zat negen jaar in Doetinchem. Vanaf eind 2013 huisde de keten in een gloednieuw pand dat in de plaats kwam van de voormalige bakkerij Vinkenborg. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek