Het graf van baby Sem Vijverberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het graf van baby Sem Vijverberg. © Jan Ruland van den Brink

Moeder omgebrachte Sem Vijverberg ‘weet niets meer’ van zwangerschap en bevalling; kan dat?

De moeder van de omgebrachte baby Sem zegt volgens het Openbaar Ministerie geen enkele herinnering meer te hebben aan haar zwangerschap en bevalling. Kan dat en hoe dan? Wat zeggen deskundigen over ‘dissociatieve amnesie’, ofwel verdrongen herinneringen?

10 reacties

 • Henk Doddema

  3 dagen geleden
  De adj. hoofdredacteur vond het onlangs nodig een lans te moeten breken voor de berichtgeving van de Gelderlander over dit onderwerp. Onderzoeksjournalistiek is nodig. Echter om de berichtgeving van de Gelderlander over deze casus van deze kwalificatie te voorzien was gênant. Het had het niveau van Weekend, Privé en Story. Laat de redacteuren een artikel schrijven over therapie voor obsessief gedrag.
 • Bert Janssen

  4 dagen geleden
  Ondanks de verdediging vanuit de Gelderlander over de berichtgeving over Sem en de moeder is en blijft dit gewoon ordinaire riool journalistiek. Elk artikel heeft weinig toegevoegde journalistiek onderbouwde waarde en draagt alleen maar bij aan speculatie. De daarop volgende artikelen over dit trieste onderwerp is voornamelijk herhaling. Had gewoon een goed onderbouwd, vanuit verschillende invalshoeken, een diepgaand artikel over dit onderwerp geschreven met alle achtergronden.
 • E. Busch

  6 dagen geleden
  In steeds meer reacties op wat voor onderwerp dan ook spreken de reageerders oordelen en/of veroordelingen uit. De meesten geven nauwelijks blijk van enige relevante kennis en roepen slechts vanuit hun onderbuik. Wanneer houden mensen nu eens op alleen maar te roeptoeteren?
 • Rock Witten

  6 dagen geleden
  Liegen, liegen, liegen en nog eens liegen bah.
 • Ingrid van Zanten

  6 dagen geleden
  Volgens mij raak je zwanger als er een man aan te pas komt. Kan ze zich daar ook niets meer van herinneren? Zijn uit die periode de man(nen) ook verhoord? Waarom wordt een baby zwaar mishandeld ook al ben je nog zo wanhopig? Dat is op zich al een "zaak". En nu weer fijn naar huis!! Mag ze ook weer lesgeven? Ik begrijp niets meer van het rechtsysteem.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem