Volledig scherm
Mooi Koor Man. © PR

Mooi Koor Man trapt Koningsdag af met gratis concert in Amphion

DOETINCHEM - Een bomvol Amphion: voorzitter Ben Beijer van Mooi Koor Man rekent er weer vast op. Vrijdag trapt zijn koor samen met harmonie De Vriendschap en soliste Sabine Elfers de Doetinchsme Koningsdag af met een optreden.

,,Een meezingrepertoire'', verklapt Beijer alvast. En gratis toegankelijk, wat geheel past in wat Mooi Koor Man wil zijn: een koor dat van betekenis is voor de regio.

Zo helpen de koorleden elk jaar ook mee met de ijsbaan die in het Doetinchemse stadscentrum wordt neergelegd, en bij het stadsfeest. ,,We willen wat voor de stad doen."

Leeftijd

Groot was drie weken geleden de verontwaardiging toen de Gelderlander het koor een 'bejaardenkoor' noemde. Een 83-jarige stadsgenoot wilde bij het koor maar door wat misverstanden bestond de indruk dat hij geweigerd werd om zijn leeftijd. De publicatie daar over zorgde voor heel wat gemor bij de leden. ,,Het jongste lid is 48..."

Natuurlijk, het koor kent heel wat oudere leden, en ook wat tachtigplussers. En ziet de leden graag aangevuld met mensen tussen de 50 en 70. Voorkeur: eerste tenoren en eerste bassen. Maar waar het écht om gaat: ,,Leeftijd is nooit een thema geweest. Waar het om gaat is: we zijn een echte vriendenclub. Dat is ook de oorsprong van het koor.''

Achttien jaar geleden werd het koor geboren, uit de 'herensoos': een club van ondernemende mannen die geregeld bij elkaar kwamen. ,,Er was op een gegeven moment een feestje, iemand had liedjes bij zich, ze gingen samen zingen en iemand zei: mooi koor man. Zo is het gekomen.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek