Volledig scherm
Het UWV heeft het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek weer flink zien dalen. © ROBIN UTRECHT

Na kleine hik daalt aantal WW-uitkeringen weer in de Achterhoek

DOETINCHEM - Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is in de maand februari weer in een dalende lijn terecht gekomen. Per 1 maart ontvingen in totaal 3.964 Achterhoekers een WW-uitkering. Een maand eerder waren dat er nog iets boven de 4.000.

De korte periode van stijging van daarvoor heeft volgens het UWV te maken met het feit dat er in de wintermaanden in sommige sectoren minder werk is. Denk aan de landbouw of in de horeca. De stijging in januari is overigens nog niet teniet gedaan. Begin dit jaar telde de regio nog maar 3795 WW-uitkeringen. De verwachting is dat dit aantal snel weer gehaald gaat worden.

Vergeleken met een jaar geleden is de WW in de Achterhoek 21,9 procent lager. Daarmee daalde de WW in de regio sterker dan het landelijk gemiddelde van 17 procent. Ook het WW-percentage is het afgelopen jaar sterk gedaald: van 3,3 naar 2,6 procent. Met deze getallen zit de Achterhoek ruim onder het landelijk gemiddelde van 3 procent.

Overspannen

Dit lijkt goed nieuws en dat is het gedeeltelijk ook. Toch zit er ook een keerzijde aan deze cijfers. De arbeidsmarkt in de Achterhoek begint aardig overspannen te raken. Bedrijven en instellingen kunnen nauwelijks meer aan personeel komen, terwijl daar wel veel behoefte aan is. Op dit moment is er onder andere een schreeuwend tekort aan technisch personeel, zorgmedewerkers en logistieke medewerkers.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek