Volledig scherm
Huub Veenes (links) met juryleden Fons Bouwmeister en Loes van der Meijs. © Theo Kock

Na zeven keer wint Huub Veenes eindelijk de nieuwsquiz: ‘Heel mooi’

DOETINCHEM - Huub Veenes (62) uit Doetinchem heeft gistermiddag de finale van de Achterhoekse Nieuwsquiz 2019 op zijn naam geschreven. Veenes toonde zich in De Gruitpoort in Doetinchem de beste van veertien finalisten, die waren uitgenodigd omdat zij de quiz die kort voor kerst in De Gelderlander stond het best hadden gemaakt.

Van de honderd inzenders bleven er gisteren uiteindelijk twee over. Waar Ben Hooglugt uit Lichtenvoorde de antwoorden in de beslissende finaleronde schuldig moest blijven, kon Veenes vier van de acht open vragen juist beantwoorden.

Bekijk hier alle vragen én antwoorden van de Achterhoekse Nieuwsquiz.

Bordeel in opspraak

Zo wist hij welk bordeel in opspraak kwam door tv-programma Undercover in Nederland (Escape in Doetinchem), welke CDA-wethouder sneuvelde na een conflict met coalitiepartner Winterswijks Belang (Ilse Saris) en in welk land oud-Graafschapper Youssef El Jebli voetbalt (Saoedi-Arabië).

Quote

Ik roep andere mensen, vooral jongeren, op mee te doen.

Huub Veenes, Winnaar Achterhoekse Nieuwsquiz

Veenes won niet eerder, maar stond er al wel voor de zevende keer. ,,Ik vind het heel mooi hieraan mee te doen”, vertelde de Doetinchemmer. ,,Het is altijd een uitdaging te kijken wat je nog weet van het afgelopen jaar. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij, want ik wil deze traditie graag voortzetten.”

Voor wie ook een gooi wil doen naar de titel, heeft Veenes een simpele tip. Hij begint de dag met het lezen van De Gelderlander. ,,En wat je interesseert, dat pak je op”, verklaarde hij. ,,Ik roep andere mensen, vooral jongeren, op mee te doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en hoe meer kennis er komt.”

Bij de prominenten won uitgever Willy Hermans uit Hengelo. Hij versloeg Peter Drenth (gedeputeerde provincie), Henk Jan Tannemaat (raadslid Winterswijk), Ans Putman (raadslid Doetinchem), Suzanne Ruesink (boerin) en Gabi Hunter (voorzitter winkeliers centrum Doetinchem).

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek