Ferry  Nahon op het Simonsplein waar het Doetinchemse carnaval een succes is geworden. Foto: Theo Kock
Volledig scherm
PREMIUM
Ferry Nahon op het Simonsplein waar het Doetinchemse carnaval een succes is geworden. Foto: Theo Kock © theo kock persfotografie

Nachtkaars Doetinchems carnaval nog lang niet uit

DOETINCHEM - Lang is het carnaval in Doetinchem meewarig bekeken. Anno 2020 is er waarschijnlijk geen evenement in de binnenstad waar meer geld in omgaat.  

Quote

Er staan bij mooi weer wél 15.000 à 20.000 bezoekers naar de optocht te kijken. Een betere vorm van ci­ty-marketing is er niet.

Ferry Nahon, bestuurslid stichting Leutekum

48 uur voordat het carnaval losbarst in hartje Doetinchem zijn er op het Simonsplein op woensdagmiddag tachtig (!) mensen in de weer bij de opbouw van de spiegeltent, de podia, de toiletgroepen en de rest van het terrein.

,,Zestig bouwers worden betaald’’, zegt Ferry Nahon, als bestuurslid van stichting Leutekum organisator van het carnaval in de binnenstad. ,,Het geeft wel aan dat we wat voorstellen.’’

Anno 2020 kan het bourgondische evenement in de binnenstad van Doetinchem zich meten met Groenlo en 's-Heerenberg, van oudsher dé plekken om carnaval te vieren in de regio. Lang werd er meewarig gekeken naar Doetinchem, nadat daar in 1978 De Umdraeyers het levenslicht zagen. Hun feest speelde zich af rond de Veemarkt (eerst bij zaal Wildenbeest, later bij Ketz), zonder dat het ook maar in de schaduw van bovengenoemde stadjes kon staan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek