Volledig scherm
PREMIUM
Een vrachtwagen van de firma Guelen rijdt over de Duitse snelweg met in de bak een complete PéGéwoning, karakteristiek voor de wederopbouw. © foto archief familie Guelen

Naoorlogse woonwijken krijgen gezicht in groot regionaal project

DOETINCHEM - Het jaar 2019 wordt het 'jaar van de wederopbouw' in elf Achterhoekse gemeenten. In een groot project wordt onder meer gekeken hoe naoorlogse wijken toekomstbestendig gemaakt kunnen worden.

Elf Achterhoekse gemeenten stellen in 2019 de wederopbouwperiode centraal in het brede project Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek. Er komen exposities, maar er zal ook aandacht zijn voor verbeteringen in naoorlogse wijken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek