Volledig scherm
Kiezers konden woensdag stemmen voor de provincie en het Waterschap. In het gebied Rijn & IJssel blijft het CDA de grootste partij in het bestuur van het waterschap. Archieffoto Jan Houwers © jan houwers

Nauwelijks verschillen na verkiezingen Waterschap Rijn & IJssel; PvdA en CDA wisselen van zetel

DOETINCHEM - De waterschapsverkiezingen in het gebied van Rijn & IJssel hebben nauwelijks verschillen gemaakt ten opzichte van de vorige verkiezingen. Het CDA blijft wel de grootste, maar verliest een zetel en gaat van 6 naar 5 zetels in het bestuur. De PvdA wint als enige een zetel en gaat van 3 naar 4 zetels.

Het opkomstpercentage was met 53,5 procent 8,5 procent hoger dan vier jaar geleden. Aan de verkiezingen in het waterschap Rijn & IJssel deden acht partijen mee. Alle partijen komen in het bestuur. 

Geborgde zetels

Naast het CDA krijgt ook Water Natuurlijk 5 zetels. De VVD telt er 3, Vrienden van de Berkel 2 en de VDKK, 50Plus en AWP blijven steken op 1 zetel. In totaal waren er 22 zetels te verdelen. De overige 8 zetels zijn zogenoemde geborgde zetels. Deze zijn bestemd voor de Vereniging van Bos- en Natuureigenaren, de Kamer van Koophandel/VNO NCW en LTO. 

De definitieve uitslag wordt maandag 25 maart bekend gemaakt. Het nieuw gekozen bestuur van het waterschap wordt op 28 maart geïnstalleerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek