Politie bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, kort na de schietpartij.
Volledig scherm
Politie bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, kort na de schietpartij. © RonV Media

Neergeschoten man in Doetinchem had meerdere schotwonden in bovenlichaam

DOETINCHEM - De 22-jarige man uit Gouda die zondag is beschoten in Doetinchem, is door een aantal kogels geraakt in zijn bovenlichaam. ,,Hij meldde zich in het ziekenhuis met meerdere schotwonden in zijn bovenlichaam”, zei politiewoordvoerder Marloes Ballast dinsdagavond in de uitzending van Opsporing Verzocht.

In het televisieprogramma was kort aandacht voor de schietpartij van zondag, rond 18.30 uur. De 22-jarige man uit Gouda raakte hierbij gewond. Hij is beschoten vanuit een donkere Volkswagen Golf. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar, zo liet de politie eerder vandaag weten.

In Opsporing Verzocht vroeg de politie of iemand iets weet over de donkere Volkswagen Golf van waaruit is geschoten op de blauwe Suzuki van het slachtoffer. De inzittenden van beide auto’s zouden eerder op de dag al ruzie hebben gehad elders in Doetinchem, waarbij ook geschoten zou zijn.

Het is onduidelijk waar dat precies is geweest. De politie vraagt of mensen daar meer informatie over kunnen geven. De Golf is spoorloos, net als de inzittenden daarvan.

De schietpartij waarbij het slachtoffer gewond raakte was op de Leerinkstraat, even later werd ook geschoten op de Kruisbergseweg, waaraan het Slingeland Ziekenhuis ligt. Het slachtoffer werd volgens de politie al een tijdje gevolgd, en toen de wagens vanaf de Haareweg de Leerinkstraat in reden werd voor het eerst geschoten. Hoe vaak er precies is gevuurd is onduidelijk, maar buurtbewoners hebben meerdere knallen gehoord en spreken van vijf tot zeven schoten.

Tips geven aan de politie kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Lees alles over de schietpartij in Doetinchem in ons dossier.

De schietpartij in Doetinchem vond plaats bij het Slingeland Ziekenhuis.
Volledig scherm
De schietpartij in Doetinchem vond plaats bij het Slingeland Ziekenhuis. © DG

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek