Nieuw Caribisch eetcafé op plek van De Kleine Balkan in Doetinchem

videoDOETINCHEM - Caribe Eetcafé is de naam van het nieuwe Caribisch restaurant in de Van Cappellestraat in hartje Doetinchem. ,,Over al het eten - lunch en 's avonds - ligt een Caribische tint”, zegt Marcelin Elmendorp, de eigenaar van het restaurant. ,,Maar we serveren ook gewoon een biefstukje.”

Caribe komt op de plek waar tot juni van dit jaar De Kleine Balkan zat. Opvallend is dat Caribe ook overdag open is, vanaf 10 uur. In de omgeving - de Van Cappellenstraat is een zijstraat van de Grutstraat - zitten geen horecazaken die overdag open zijn. ,,Ik ga het toch proberen”, zegt Elmendorp. ,,Nu zitten er vooral dagzaken op en rond het Simonsplein. Ik probeer een alternatief te bieden.”

Volledig scherm
Marcelin Elmendorp in Caribe Eetcafe. © DG

Haïti

Elmendorp groeide op in Caribische sferen want hij komt oorspronkelijk van Haïti. Hij woont al jaren in Nederland en in Doetinchem en werkte onder meer in de horeca. Hij stond onder meer in het Balkanrestaurant dat vroeger bij de C&A in Doetinchem zat en in De Waag in Doesburg. ,,Ik begin nu voor het eerst voor mezelf”, zegt Elmendorp die Caribe vooral draait met zijn familie. 

Doordeweeks is de zaak open tot 0.00 uur en in de weekeinden tot 02.00 uur 's nachts.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek