Volledig scherm
Het centrale hart van de nieuwbouw van het AOC Oost in Doetinchem. Met bomen, dieren en mos op de muren. © pr

Nieuwbouw van ‘nieuwe AOC Oost’ in Doetinchem nu echt van start

DOETINCHEM - De nieuwbouw van Zone.college, het huidige AOC Oost in Doetinchem, start donderdag officieel. Wethouder Maureen Sluiter zal samen met de voorzitter van de leerlingenraad een tijdcapsule ingraven op het terrein waar gebouwd gaat worden.

Het nieuwe schoolgebouw van Zone.college wordt gasloos, losgekoppeld van het riool en voorzien van zonnepanelen en zoveel mogelijk bestaande materialen en onderdelen. ‘Een eigentijds en onderscheidend gebouw door zijn vorm, materiaalgebruik en door zijn ruimtegebruik’, meldt de organisatie zelf.

2020

Naar verwachting zal het schoolgebouw aan de Gezellenlaan 14 in januari 2020 in gebruik worden genomen. De oplevering van het buitenterrein staat gepland voor de zomervakantie van datzelfde jaar. De officiële opening moet in oktober 2020 plaatsvinden.

Zone.college biedt groen onderwijs aan in de regio met vmbo en mbo onder één dak in onder meer Doetinchem en Borculo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek