Hekken rond de gevels van schouwburg Amphion. Foto: Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
Hekken rond de gevels van schouwburg Amphion. Foto: Jan Ruland van den Brink © jan Ruland van den Brink

Nieuwe gevels voor schouwburg Amphion in Doetinchem

DOETINCHEM - Het college van de gemeente Doetinchem wil 2,3 miljoen euro vrijmaken om zo het herstel van de gevels van schouwburg Amphion mogelijk te maken. Schouwburg-directeur Charles Droste hoopt dat er na de zomer met het herstel kan worden begonnen. De raad van Doetinchem beslist over het voorstel.

10 reacties

 • Henk

  3 jaar geleden
  De ontwerper en de bouwer zijn voor mij de  'deskundigen' die beter hadden moeten weten en de andere partijen vooraf op de consequenties hadden moeten wijzen! We kunnen gewoon vraagtekens zetten bij hun deskundigheid op bouwtechnisch gebied. De rest neemt voor ons als burgers de beslissing, volgens mij soms niet gehinderd door enige bouwkundige kennis. De politici zitten daar omdat wij ze gekozen hebben. Uiteindelijk is het dus terecht dat de rekening bij ons terecht komt, want wij hebben ze gekozen om voor ons de beslissingen te nemen. Wat kunnen wij als burgers hier van leren? Juist ja! 
 • marcellux

  3 jaar geleden
  "De RvA stelde in de uitspraak van maart 2018 dat Amphion willens en wetens akkoord was gegaan met een constructie met schuine gevels. Dit terwijl bekend was - ook vanwege de problemen met het Metzo College - dat schuine gevels niet zonder risico's waren."; dat dus maar je weet dat je altijd weer door gemeenschapsgeld op de been wordt gehouden en de Gemeente Doetinchem maar klagen dat ze minder geld van het Rijk krijgen.Als de gemeente toen gezegd had dat ze schuine gevels een risico vinden had Amphion gezegd dat dat niet aan de gemeente is!
 • 007

  3 jaar geleden
  Henk - volledig eens. Maar wat wilt je dan met een stelletje amateurs in de jaknikkercoalitie. En straks komen er allerlei overschrijdingen ivm verkeer/wegen enz.
 • Vak29

  3 jaar geleden
  Hier is wel geld voor? Bestrijding van de processierups zou op dit moment voorrang moeten hebben. Als de bedrijven die dit normaal gesproken doen geen mogelijkheid zien om het werk te doen, investeer je als gemeente maar in opleiding en materiaal om het zelf te doen. Daarnaast heb ik liever dan het geld wordt gebruikt voor ons historisch erfgoed, zoals zichtbaar maken van de kazemat.
 • Bennie

  3 jaar geleden
  Het is toch een regionale schouwburg......? Maw waarom alleen gemeente Doetinchem opdraaien voor het geblunder en eigenwijzigheid van Raben destijds?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek