Een quarantainekamer voor coronapatiënten. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een quarantainekamer voor coronapatiënten. Foto ter illustratie. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Nog altijd zeer weinig Achterhoekse ziekenhuisopnames vanwege corona

DOETINCHEM - Het aantal ziekenhuisopnames in verband met corona blijft in de Achterhoek zeer laag in vergelijking met andere delen van Nederland. Met drie opnames erbij in één dag komt het aantal Achterhoekse patiënten dat in het ziekenhuis ligt met corona nu op 34.

Daarmee heeft deze regio samen net iets meer opnames dan bijvoorbeeld alleen de zwaar getroffen Liemerse gemeente Zevenaar (27). De infectiegraad is vergelijkbaar met die in noordelijke gebieden in Groningen en Friesland en ligt tien tot twintig keer zo laag dan de zwaarst getroffen gebieden in Brabant.

In de Achterhoek telt Doetinchem nog steeds de meeste opnames, met zeven inwoners in het ziekenhuis. Dat is er één meer dan gisteren, blijkt uit de nieuwste RIVM-cijfers. Ook uit Montferland kwam er één ziekenhuispatiënt bij (van vijf naar zes). In Winterswijk verdubbelde het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt met corona, van één naar twee.

In de andere gemeenten bleef het aantal ziekenhuisopnames gelijk. Oost Gelre telt er vijf, Doesburg en Oude IJsselstreek beide vier en Bronckhorst twee. En nog altijd ligt er maar één inwoner uit zowel Aalten als Berkelland in het ziekenhuis met corona.

Met het relatief geringe aantal patiënten van 34 is de infectiegraad in de Achterhoek nog steeds één van de laagste van Nederland. GGD-arts Ashis Brahma zei eerder dat dit onder andere komt doordat inwoners van de Achterhoek zich goed aan de maatregelen houden.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek