Nog nooit betaalden we zoveel voor een liter benzine: ‘Van de zotte dat de prijzen net over de grens lager zijn’

videoNiet eerder betaalden we zoveel voor een liter benzine. Volgens consumentenorganisatie UnitedConsumers bedroeg de adviesprijs voor een liter E10 (Euro95) eerder deze week 1,905 euro. Dat is de hoogste stand ooit.

25 reacties

 • Richard Buijl

  1 jaar geleden
  Euro95 werd afgeschaft en vervangen voor benzine die daarvoor in NL werd verkocht als E10 die +/- 5 eurocent goedkoper was. Je betaalt echter wel de E5 kosten per liter zoals die vroeger waren. Je wordt daarmee geflest. Ik weiger hieraan mee te werken. Tank alleen in DL E5 zoals we die kenden. E10 is slechter voor de motor omdat dit vochtproblemen in motor kan veroorzaken. Gisteren E5 in DL getankt voor €1,549 terwijl thuis prijs €1,789 (voor E10) is. E10 is zelfs nog 4ct goedkoper in DL.
 • Wim De Vriend

  1 jaar geleden
  Benzine tanken in Duitsland is niet 0,10 cent maar minstens 0,15 en zelf meer kan zijn en België is benzine goedkoper dan Duitsland. De regering heeft bewust gekozen, om de accijnzen bewust systematisch de prijzen hoger op te drijven, t.o.v. de vroegere gangbare accijnzen van enkele jaren terug. Regering heeft ook verklaart, wegens zoveel jaren bezuinigen, sinds 2008 en vele jaren de lagere inkomens zwaarst moeten inleveren. Nu benzine en gas ook, via andere weg burgers opnieuw moeten inleveren
 • Ton Doesburg

  1 jaar geleden
  Het zal de dames en heren in de randstad een rotzorg zijn. Ik tank al jaren in Duitsland, wij doen daar onze boodschappen, zeker bij de slijter en de drogist en apparatuur in Duitsland is zo 10% goedkoper. Laten we ons maar bij de Bondsrepubliek aansluiten. De IB is ook lager.
 • Jan Rijneveld

  1 jaar geleden
  Heerlijk zo vlak bij Duitsland ,15 euro op een tank benzine ,60 euro op een slof shag ,sterke drank meer als 5 euro per fles. en dat op 7 km afstand,blij met mijn buren.
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  Den Haag vergeet dat hoe hoger je de belastingen maakt, hoe meer de rem op de economie gaat. Daarom hebben stimuleringsprogrammas zoals de biljoenen van Biden geen zin. De belastingen blijven hoog en het jaagt alleen maar de inflatie aan, waardoor iedereen er weer op achteruit gaat. Lastenverlichting is het enigste wat werkt. Maar ja, de VVD is een knetterlinkse partij geworden. En die kennen alleen maar belastingverhogingen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem