Bert Beelen
Volledig scherm
PREMIUM
© Bert Beelen

Nu al tekort aan neerslag, terwijl april nóg droger wordt dan normaal

DOETINCHEM - Er zijn nu al grote zorgen over de droogte. De grondwaterstand is weer lager dan normaal, er is al een neerslagtekort en dan moet de traditioneel droogste maand van het jaar nog beginnen: april. De droogte heeft gevolgen voor de natuur en de landbouw, de drinkwatervoorziening, huizen kunnen gaan verzakken en het gevaar op bosbranden wordt groter.

11 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Wel een beetje krom natuurlijk, ik zag vorig jaar boeren sproeien bij 40 graden, dan ben je toch niet goed snik, en dan wel een schadeclaim bij het waterschap indienen.
 • m bruijn

  1 jaar geleden
  Het jaarlijkse gezeur is weer begonnen. We worden weer voorbereid op hogere belastingen.
 • E.S. Cornelese

  1 jaar geleden
  en de landbouw is weer schuld. Maar al dat handenwassen, 2x per dag douchen wat velen normaal vinden, iedere dag schone kleren (veel wasgoed), alle zwembaden in tuinen etc draagt niet bij
 • Paul van Kempen

  1 jaar geleden
  Het is weer hetzelfde liedje: de agrarische sector lijdt aan chronische overproductie met twee gevolgen: lage prijzen voor de sector en schade aan het milieu ( stikstof, watertekort, schade aan huizen, biodiversiteit holt achteruit). Reacties: valt wel mee; anderen hebben het gedaan , wij boeren krijgen altijd de schuld. Nergens in de agrarische sector, de goeden niet te na gesproken, klinkt openlijk het bewustzijn dat er iets fundamenteel mis is met deze wijze van produceren.
 • John van der Lee

  1 jaar geleden
  De komende 1,5 week word er al 30 mm verwacht, lijkt me sterk dat die 40 mm niet gehaald word! Er valt genoeg regen, iets meer water vasthouden wel rekening houdend met verzilting uiteraard!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek