Volledig scherm
PREMIUM
De kazemat, het bijna 450 jaar oude verdedigingswerk, ligt nu weer verstopt onder de grond. © Jan Ruland van den Brink

Onderzoek om Kazemat zichtbaar te houden onder glazen plaat

DOETINCHEM - De kazemat in het centrum van Doetinchem moet gedeeltelijk zichtbaar blijven. Dat is de insteek waar het college van de gemeente Doetinchem voor kiest. Onderzocht wordt of het verdedigingswerk uit circa 1530 kan worden omsloten door een ondergrondse bak met daarop een glazen plaat. 

De kosten worden geraamd op 1,6 miljoen euro. Bibi Bodegom, een adviesbureau voor culturele projecten uit Zutphen, heeft de afgelopen maanden diverse scenario’s bekeken. Daaronder de mogelijkheid het verdedigingswerk te verplaatsen en ook om een ondergronds bezoekerscentrum te creëren.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek