Volledig scherm
PREMIUM
De kazemat, het bijna 450 jaar oude verdedigingswerk, ligt nu weer verstopt onder de grond. © Jan Ruland van den Brink

Onderzoek om Kazemat zichtbaar te houden onder glazen plaat

DOETINCHEM - De kazemat in het centrum van Doetinchem moet gedeeltelijk zichtbaar blijven. Dat is de insteek waar het college van de gemeente Doetinchem voor kiest. Onderzocht wordt of het verdedigingswerk uit circa 1530 kan worden omsloten door een ondergrondse bak met daarop een glazen plaat. 

De kosten worden geraamd op 1,6 miljoen euro. Bibi Bodegom, een adviesbureau voor culturele projecten uit Zutphen, heeft de afgelopen maanden diverse scenario’s bekeken. Daaronder de mogelijkheid het verdedigingswerk te verplaatsen en ook om een ondergronds bezoekerscentrum te creëren.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stadse fratsen: Vaak de gang naar het stadhuis gemaakt, maar nooit met deze reden
    PREMIUM
    Column

    Stadse fratsen: Vaak de gang naar het stadhuis gemaakt, maar nooit met deze reden

    Van een afstand zie ik mijn jonge gewaardeerde collega - de kersverse vader van een tweede kind - aan komen lopen. Hij is samen met zijn zoontje van een jaar of twee op weg naar het stadhuis. Ik feliciteer hem met zijn pasgeboren dochtertje. Zijn zoontje, dat naast hem staat en een vasthoudende broodkruimel op zijn wang meedraagt, geef ik ook een hand. Uit beleefdheid of voor de vorm, dat weet ik niet precies.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek