Volledig scherm
PREMIUM
Fred Niesink en Gerard Wenting. © Jan Ruland van den Brink

Ook de politievrijwilliger draagt een uniform en een wapen: ‘We moeten handelend optreden’

DOETINCHEM - Gerard Wenting en Fred Niesink werken respectievelijk 41 en 40 jaar als vrijwilliger bij de politie. Dat ze vrijwilliger zijn is niet aan hen te zien. Ze ogen stoer en vastberaden.

Als medewerker van een bedrijf dat zorgt voor de openbare verlichting rijdt Gerard Wenting – het is een jaar of twintig geleden – op een dag van zijn woonplaats Doetinchem naar Silvolde en ziet een rookpluim. Bij toeval komt hij voorbij de brandende woning. Er staan mensen buiten en hij ziet vanaf de eerste verdieping een man naar beneden vallen. ,,Ineens werk ik niet meer voor het kadaster maar voor de politie’’, zegt Wenting. ,,Ik stap uit, ren naar de gevallen man, verleen eerste hulp en zeg tegen iemand 112 te bellen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek