Broeder Thomas Quartier, bewoner van het klooster in de bossen van Slangenburg bij Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Broeder Thomas Quartier, bewoner van het klooster in de bossen van Slangenburg bij Doetinchem. © Peter van Tuijl

Op deze plek leven ze altijd in isolatie: ‘Voor monniken zijn veranderingen klein’

DOETINCHEM - De zon schijnt, vogels fluiten en in de verte hoor je een snelweg. Alleen een briefje op de deur van de kapel verraadt wat er momenteel gaande is in de wereld, ziet schrijver Jonah Falke.

In verband met het coronavirus raden de monniken van de Sint Willibrordsabdij in Doetinchem het bijwonen van de vieringen in de abdijkerk af. De kerk blijft als normaal open voor mensen die komen bidden.

Glimlachend opent monnik Thomas Quartier de krakende kloosterdeur. ,,Ik ben een beetje verkouden. Maar dat zijn wij hier al een half jaar.’’ Kerken en kloosters zijn tochtige plekken. ,,Een tijdje terug was ik in Rome’,’ zegt hij. ,,Maar ik zit al twee weken binnen hoor, dus geen zorgen.’’

Quartier is een opgewekte praatgrage professor, die doceert aan de universiteiten van Nijmegen, Leuven en Rome. Daarnaast is hij een hartstochtelijke Bob Dylan-fan en niet iemand die aan zieltjes winnen doet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek