Volledig scherm
Mart Hillen. © Jan van den Brink

Openbare privé-gitaarles van 'rising stars' Mart en Midas (video)

GAANDEREN - Tal van live-optredens op de derde editie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Wie als gitarist een paar kneepjes van het vak wilde leren kon daarvoor terecht bij workshops van Mart Hillen en Midas Treub. Beide jonge muzikanten waren zaterdagmiddag te gast bij Brugman Muziek in Gaanderen.

Mart Hillen (20), derdejaars op het conservatorium in Enschede, demonstreerde de fingerpicking-techniek. Daarbij maakt hij gebruik van een duimplectrum, maar de jonge Lichtenvoordenaar heeft meer mogelijkheden tot zijn beschikking. Zo gebruikt hij een spider-capo, waarbij snaren naar keuze afgedempt kunnen worden. Nog belangrijker wellicht: hij gebruikt tussen het gitaarspel door zijn klankkast ook als drumstel.

'Schrijf drie liedjes'
Midas Treub uit Zutphen (28) is al iets verder in zijn carrière. Hij schreef in Amerika songs met de muzikanten van Ilse de Lange en van hem komt volgend jaar een cd uit. Een van zijn belangrijkste tips: laat je materiaal als het bijna klaar is niet onaf liggen, maar ga voor advies naar anderen. „En stop niet drie ideeën in een liedje, schrijf liever drie liedjes.”

In deze video demonstreert Mart Hillen de fingerpicking-techniek.

Volledig scherm
Midas Treub demonstreert zijn zang- en gitaarspel in Gaanderen. Foto DG
via YouTube Capture
Mart Hillen (20) demonstreert de fingerpicking-techniek. Daarbij maakt de derdejaarsstudent op het conservatorium in Enschede gebruik van een duimplectrum, maar de jonge Lichtenvoordenaar heeft meer mogelijkheden tot zijn beschikking

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek