Volledig scherm
Een MRSA-test. © ANP

Opnamestop vanwege MRSA-bacterie in ziekenhuis Doetinchem

DOETINCHEM - Bij vier patiënten op de verpleegafdeling A2 van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is de MRSA-bacterie geconstateerd. Om verdere verspreiding van de bacterie te voorkomen zijn maatregelen genomen. 

De betreffende patiënten worden op eenpersoonskamers geïsoleerd verpleegd om uitbreiding van de besmetting tegen te gaan. Van alle patiënten op verpleegafdeling A2 zijn donderdagavond MRSA-kweken afgenomen.

Er is bovendien een opnamestop op A2, wat betekent dat geen nieuwe patiënten meer worden opgenomen. Tevens zijn de mensen afgebeld die voor vrijdag een operatie gepland hadden staan en op afdeling A2 opgenomen zouden worden. Deze OK-patiënten hebben na de operatie de deskundige zorg van deze afdeling nodig en zijn na hun operatie kwetsbaarder voor een MRSA-besmetting.

Van alle betrokken personeelsleden wordt vrijdag ook een kweek genomen, die wordt getest op de aanwezigheid van de MRSA-bacterie.

Infecties

MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus) is een bacterie die via lichamelijk contact wordt overgedragen. Deze bacterie kan voor gezonde mensen geen kwaad. Bij mensen met een verminderde weerstand kan deze bacterie een infectie veroorzaken. Zo'n infectie kan onschuldig zijn, bijvoorbeeld puistjes, kleine wondjes of huidbeschadigingen. Maar de infectie kan ook ernstiger zijn, zoals bloedvergiftiging of longontsteking

Bezoekers van patiënten op A2 zijn nog steeds welkom. Het ziekenhuis vraagt hen om verder niet naar andere afdelingen te gaan, maar direct na het bezoek het ziekenhuis te verlaten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek