Opnieuw vertrekt winkel uit Boliestraat: Schoenenzaak Engelen verhuist

DOETINCHEM - Schoenenzaak Engelen voegt de twee winkels die het nu heeft in het centrum van Doetinchem samen en gaat verder in de vestiging in de Heezenstraat. De winkel in de Boliestraat wordt nu nog als outlet gebruikt maar sluit op termijn. Wanneer deze zaak dicht gaat, weet eigenaar Ton Engelen nog niet. 

,,Minder kosten’’, is het argument voor Engelen om het besluit met één vestiging verder te gaan en te kiezen voor het pand in de Heezenstraat. In beide panden zat Engelen gehuurd. Verder wil Engelen - die ook vestigingen heeft in Zutphen, Deventer en Amersfoort - niets kwijt over zijn keus.

Leegstand

Hiermee vertrekt opnieuw een winkel in de Boliestraat, de winkelstraat die tot voor een jaar geleden werd gezien als zorgenkindje in het Doetinchemse stadscentrum vanwege de leegstand. Zo zorgwekkend is het inmiddels niet meer nu sinds juni modezaak Adam Brandstore - na een uitstapje naar de Hamburgerstraat - terug is. Kinderboekenzaak Meester Mokka neemt daarnaast in oktober de helft van het pand inneemt waarin voorheen schoenenzaak Ziengs (nu Hamburgerstraat) zat. Eerder dit jaar openden Fashion by Ju en JR-Labels in de Boliestraat.

Eind vorige week werd bovendien bekend dat er een tijdelijke invulling is voor het voormalige, ruim 1.000 vierkante meter grote pand van Duthler is: hier wordt drie maanden lang - van eind september tot en met eind december - een tentoonstelling gehouden over het Chinese Terracottaleger met tientallen reproducties van de beelden.  

Als Engelen sluit zal het aantal leegstaande panden in de Boliestraat begin oktober op drie staan: ook het voormalige onderkomen van Witteveen en Piet Zoomers staan nog leeg. 

Volledig scherm
De Boliestraat. © DE GELDERLANDER
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Langerakse hut Vulcanus vermaard en gevreesd
  PREMIUM

  Langerakse hut Vulcanus vermaard en gevreesd

  DOETINCHEM/LANGERAK - Het faillissement van Vulcanus staat niet op zichzelf. De metaalgieterij kent een roerige geschiedenis in Langerak. Stof, trillingen, geluidsoverlast, stank. Er was de laatste decennia altijd wel een reden te vinden om te klagen over de inmiddels 125 jaar oude gieterij. Maar altijd lukte het directeur/eigenaar Grietinus Kamps om het bedrijf te laten draaien. Zelfs een faillissement in 2004 bracht daar geen verandering in. Er volgde een succesvolle doorstart.
 2. Doetinchemse kunstenaar Amit Bar toont het blote vrouwenlichaam als visueel genot
  PREMIUM
  vrijdaginterview

  Doetinchem­se kunstenaar Amit Bar toont het blote vrouwenli­chaam als visueel genot

  DOETINCHEM - Een vrouw die poedelnaakt door natuurgebied De Zumpe bij Doetinchem loopt. En een tweede model, met haar naakte lichaam vol bodypaint, doet de klompendans op een akker voor de Bronckhorster molen. Dat zijn twee van de meest bekeken video’s op het YouTube-account van de Doetinchemse kunstenaar Amit Bar. Zijn kunst valt op:,,Ik toon het mooie van de mens.’’

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek