Volledig scherm
De oud-doelman van De Graafschap is nog altijd populair in Doetinchem. © Koen Adriaanse

Oud-leerling Jurjus verrast samen met Jong Oranje Rietveld Lyceum

DOETINCHEM - Leerlingen van het Rietveld Lyceum in Doetinchem stonden maandagochtend ineens oog in oog met Riechedly Bazoer, Richairo Zivkovic en de lokale trots Hidde Jurjus. Jong Oranje, dat dinsdag een oefenwedstrijd tegen Portugal in stadion De Vijverberg speelt, bracht een bezoekje aan de school.

Voor oud-leerling Jurjus was het bezoek aan het Rietveld extra speciaal.

Jurjus
„Bijzonder om weer terug te zijn op de school waar je een groot gedeelte van je jeugd hebt doorgebracht. En erg leuk om te zien wat er is veranderd en om de leraren weer te spreken", laat Jurjus weten.

Topsporters
Het Rietveld Lyceum biedt 'topsportvriendelijk onderwijs' en geeft leerlingen de kans om sporttrainingen en onderwijs op een goede manier te combineren. In dat kader kwamen de spelers en de technische staf van Jong Oranje maandag een kijkje nemen op school.

Foto's
En zo kon het dat de spelers in hun trainingspakken rondhingen in de docentenkamer en enkele lessen bijwoonden. Overal op het schoolplein werden foto's gemaakt met de spelers.

Leerlingen van het Rietveld Lyceum in Doetinchem kregen maandag bijzonder bezoek, de selectie van Jong Oranje kwam langs om handtekeningen uit te delen en vragen te beantwoorden. Voor keeper Hidde Jurjus was het een terugkomst op het oude nest.
  1. Stadse Fratsen: Radio
    Column

    Stadse Fratsen: Radio

    Ergens hoop ik dat ze het aan de bar van café Herfkens in Baak, het dorp waar ik opgroeide, wel eens over mij hebben. Dat ze bijvoorbeeld zeggen: 'Nooit gedacht dat dat bleue jongetje nog eens stukjes zou schrijven voor de krant.'' Dinsdag loop ik rond kwart voor vier in de middag café Herfkens binnen en constateer dat de kozijnen een likje verf kunnen gebruiken. Eerder die dag ben ik gebeld door iemand van Radio1 of ik in de uitzending wat wil vertellen over bevolkingskrimp in de Achterhoek. Dat zou dan wel ergens ter plekke moeten, maar waar? Baak, zei ik. Zo komt het dat ik even na vier uur midden in Baak, met op de achtergrond de kolossale kathedraal, live op de radio vertel over mijn dorp. Hier voetbalde ik, ging ik naar school en naar de kerk. Ik leg uit dat ik in een klas zat met 23 leerlingen. En dat veertig jaar later in 2011 maar vier kinderen in Baak zijn geboren: drie meisjes en één jongen. Reden voor de voetbalclub - de trots van het dorp - subiet te fuseren met Steenderen, in mijn tijd de aartsrivaal. In de gelagkamer leunt de radioploeg tegen het biljart. Aan de bar zitten vijf of zes gepensioneerde mannen, op gepaste afstand van elkaar. Eén ervan herken ik. Herman, een van de beste klaverjassers die ik ooit heb gekend en de voormalige aanvoerder van ons eerste. Hij voetbalde altijd met een bandage om zijn knie. Herman herkent mij. Ik schud hem de hand en loop dan naar de radioploeg. Uit wat de redacteur van het Hilversumse gezelschap zegt, begrijp ik dat ze al een kort onderhoud met Herman hebben gehad. Ik hoor dat ik daarbij even ter sprake ben gekomen. Een goede voetballer, had Herman gezegd.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek