Volledig scherm
Het waterschapskantoor in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Oude coalitie bij waterschap gaat door

DOETINCHEM/ZEVENAAR - Het waterschap Rijn & IJssel krijgt zeer waarschijnlijk een bekend gezicht. Als het aan informateur Luciën van Riswijk ligt, krijgt het waterschapsbestuur een coalitie van CDA, Water Natuurlijk, VVD en een vertegenwoordgier van de landbouwsector.

De resultaten van de eerste coalitiebesprekingen werden donderdag gepresenteerd in het waterschapskantoor in Doetinchem. Frank Wissink, fractievoorzitter van het CDA, is benoemd tot formateur. Hij gaat de komende weken werken aan een bestuursakkoord. Wissink laat weten te gaan voor een breed gedragen akkoord. Hij wil het presenteren op dinsdag 7 mei tijdens de eerste vergadering van het algemeen bestuur. 

Speerpunten van het akkoord worden waterveiligheid, financieel beleid en klimaat/energie. Dit zijn de punten waar alle fracties het meest op één lijn zitten. Het college van dijkgraaf en heemraden vormt het dagelijks bestuur van het waterschap. Zij maken onderdeel uit van het algemeen bestuur, dat bestaat in totaal uit dertig personen. Zij zullen de komende vier jaar het waterschap besturen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek