Volledig scherm
Negen kroegen in de Doetinchemse binnenstad zijn deze oudjaarsdag weer bomvol tijdens de oudejaarsborrel. Hier is het feest in 2016 voor het laatst gaande bij Luther, dat in maart 2017 sloot. © DG

Oudejaarsborrel mét livemuziek in negen kroegen in Doetinchem

DOETINCHEM - De oudejaarsborrel op 31 december leeft als nooit tevoren in Doetinchem. Maandagmiddag en -avond is er in liefst negen etablissementen in de binnenstad een borrel mét livemuziek. 

Dat hadden er tien kunnen zijn, ware het niet dat Paddy's - waar traditioneel Kunst met Peren speelt - geen band heeft kunnen regelen. ,,Kunst met Peren is uit elkaar en een andere band zegde af", zegt eigenaar Michiel Jansen. ,,We doen het nu met onze huis-dj.” Het feest zal er bij Paddy’s, doorgaans een van de sterkmakers van de oudejaarsborrel, waarschijnlijk niet minder om zijn.

De nieuwkomers zijn dit jaar Pincho's (het café bij Gringo's, waarbij ook een deel van het restaurant wordt gebruikt) en Antons Biergarten. Ook is er weer een borrel met live-muziek bij Merleyn, dat na een half jaar sluiting in april weer heropende. 

Tout Doetinchem

De oudejaarsborrel mét livemuziek werd spontaan een evenement na de sluiting van 't Nieuwe Vermaeck (nu Antons Biergarten) in september 2009. Dit was volgens traditie dé plek waar tout Doetinchem 31 december bijeen kwam om het oudejaar uit te luiden. Een feest, waarbij de bezoekers er met de benen uithingen, dat luister werd bijgezet met een live-band. 

De sluiting had tot gevolg dat tal van andere kroegen - waaronder Paddy's - in de ontstane leemte sprongen. Dit had tot gevolg dat er op 31 december 2009 in acht etablissementen een borrel mét live-muziek was. Een evenement was geboren.

In de crisisjaren zakte het aantal kroegen dat de traditie levend hield terug tot vijf of zes, maar nu zijn er op 31 december negen horecazaken met het beproefde recept. En Paddy's dus.

De oudejaarsborrel op 31 december met livemuziek is bij: 

- Grandcafé Hendrixen, van 15-21 uur: Luc ten Brinck & Raimond Surquin

- Pincho’s, 15-22 uur: Wil Nuruwe

- Blend, 15-21 uur: Andrew Miller & Friends onder wie Floor Kraayenvanger

- Antons Biergarten, 15-22 uur: Ghijs de Bruin

- Merleyn, vanaf 16 uur: Brood op de Plank

- Eetcafé Jansen, vanaf 14 uur: Bob Visser

- Kartouwe, vanaf 16 uur Maarten Jansen

- Café Kafé, vanaf 15 uur: Mighty Mess

- Piano Bar, van 15-19 uur: Dennis

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek