Volledig scherm
Een balletjespistool. © anp

Overvaller pizzakoerier in Gaanderen heeft spijt

ARNHEM/ GAANDEREN – De 20-jarige verdachte uit Sinderen van de gewapende overval op een pizzakoerier in Gaanderen afgelopen 16 mei, heeft donderdag bekend en spijt betuigd.

De jongeman had steeds gezwegen op advies van medegedetineerden, maar kan er niet meer tegen in de gevangenis. 

Hij hoopte dat zijn coöperatieve opstelling de rechtbank zou helpen overtuigen om hem vrij te laten omdat zijn studie in september begint, maar de rechtbank besloot dat hij vast blijft zitten. De tweede – minderjarige - verdachte is inmiddels ook gevonden en aangehouden, maar wel weer op vrije voeten.

Mes

Het tweetal belde met een telefoon van de 20-jarige een pizzabezorgservice op. De verdachte had een balletjespistool en een mes en bestelde de pizza voor de Stuwstraat. De minderjarige verdachte regelde volgens de hoofdverdachte de bivakmuts en de handschoenen. Toen de bezorger kwam, moest die onder dreiging van het mes en het balletjespistool geld afgeven.

De 20-jarige verdachte zei dat er geen sprake was van een vooropgezet plan, maar toen hij na zijn bekentenis door de aanklager werd gevraagd om een reactie op de verklaring van de minderjarige dat hij wel degelijk het pistool en het mes had geregeld, gaf hij dat regelen wel toe.

De zaak gaat 13 november verder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek