Volledig scherm
De enige keer dat Stadsfeest en Buitengewoon samen waren, tijdens de editie van 2015. © Theo Kock

Parkparade weg bij Stadsfeest Doetinchem

DOETINCHEM - De Parkparade scheidt zich af van het Stadsfeest in Doetinchem. Dat melden beide partijen in een persbericht. De Parkparade wil zelfstandig verder en in juni van dit jaar een eigen festival houden op De Bleek in Doetinchem

Het Stadsfeest is van 1 tot en met 4 september en beleeft dit jaar de 30ste editie.

Parkparade wilde zelfstandig met een eigen organisatie onder het Stadsfeest verder, maar daar zag het bestuur van het Stadsfeest niets in. 'Het bestuur van de stichting Stadsfeest gaat voor een geïntegreerde organisatie, om hiermee een goede en evenwichtige spreiding van de programmering en een financiële discipline- en exploitatie naar de toekomst te waarborgen', staat in het persbericht.

Reden voor de Parkparade zich nu af te scheiden en alleen verder te gaan is dat beider visies te veel uiteen lopen.

Het bestuur van het Stadsfeest laat weten er naar te streven ook de komende editie een soort parkparade onderdeel van het festival te laten zijn.

De Parkparade, georganiseerd door Bart Kiers, maakt sinds 2012 deel uit van het Stadsfeest. De parade was vanaf het eerste moment een zeer succesvolle toevoeging aan het festival. De eerste 3 jaar werd de Parkparade in het Mark Tennantplantsoen gehouden, in 2015 was het voor het eerst op De Bleek.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek